Mawashi logo
Reikiavonden:

Wij organiseren regelmatig Reikiavonden. Deze staan ook open voor mensen die nog geen Reiki hebben maar er wel interesse in hebben. Kijk op de kalender voor data en opgave


Website deelnemers
Irene de Bruin
Petra Kennis

pIrene de Bruin Petra Kennis

Het verhaal van Petra

Toen ik met de reiki 1 cursus begon, had ik er eigenlijk nog maar weinig over gehoord of gelezen. Ik wist alleen dat het een methode was om energie door te geven. Eigenlijk had ik zoiets van baat het niet dan schaadt het niet. Ik was gewoon nieuwsgierig. Ik had een foldertje uit de bibliotheek van Carina Verhoeve, een traditionele master in Leiden en daar ben ik de cursus gaan doen. Eigenlijk dacht ik dat ik tijdens de inwijding niet echt iets bijzonders had gevoeld. Nu ik weet hoe de inwijdingen werken, kijk ik daar toch iets anders tegenaan. Ik had het gevoel dat er een kaarsje op mijn kruin werd gezet en dat er wierook tussen mijn vingers door gleed. Achteraf roken mijn handen niet eens naar de wierook.

De mooiste ervaring tijdens de cursus vond ik de zelfbehandeling. Na een minuut of tien voelde ik de energie door mijn hele lichaam stromen en ik had me in tijden niet meer zo ontspannen gevoeld. Ik was meteen overtuigd dat reiki echt werkt en ben vooral mezelf veel gaan behandelen. Ook ben ik daarna meer over reiki gaan lezen en raakte ik nieuwsgierig naar de tweede graad.

Ik kende een aantal mensen in mijn omgeving die in staat waren om mensen op afstand energie te sturen. Deze deden dit overigens niet met reiki maar door hen geloofde ik al wel dat het sturen van energie op afstand mogelijk was. Ik wilde dit ook graag leren en ging weer naar Carina Verhoeve voor de tweede graad. Tijdens deze cursus had ik moeite om mijn lachen in te houden. Mijn master tekende de symbolen voor in de lucht en later op papier. Ze gaf alle mogelijkheden van de symbolen maar ik geloofde echt niet dat dit zou gaan werken. Ik had verwacht dat we een aantal moeilijke oefeningen zouden gaan doen om een bepaald gevoel te krijgen voor het sturen op afstand. Dit was me allemaal veel te simpel. Gelukkig ken ik mensen die erg gevoelig zijn voor energie. Met een van hen sprak ik af dat ik hem ergens in die week reiki zou sturen om te kijken of hij dat dan zou voelen. Op woensdagavond was het dan zover. Ik tekende het symbool voor afstand en noemde zijn naam zoals ik dat geleerd had. Het volgende moment wist ik niet wat me overkwam. Ik voelde een enorme golf van warme energie door me heen gaan. Het leek er meer op alsof ik zelf een behandeling kreeg. Het weekend erna vroeg ik aan hem hoe het zat. Hij vertelde me dat hij net die woendagavond zelf met een afstandsbehandeling bezig was, toen ik, zoals hij dat noemde, langs kwam. Voor mij was dit het bewijs dat het gedoe met die symbolen toch wel degelijk werkte.

Ik ben veel aan het experimenteren gegaan. Via het internet leerde ik mensen kennen die daar ook wel voor in waren. We stuurden reiki naar andere tijdstippen, naar situaties, tegelijkertijd naar elkaar en deelden onze ervaringen. Ook gaf ik steeds vaker afstandbehandelingen aan mensen die net met reiki waren begonnen en wel eens wilden ervaren of zo'n behandeling op afstand werkte. Ik gaf steeds vaker adviezen en begon het jammer te vinden dat ik mensen voor een cursus door moest sturen naar een echte master. Ik wilde graag zelf leren inwijden maar mijn master was lid van de Alliance en vroeg een enorm bedrag voor de meestergraad. De traditionele weg wil ons doen geloven dat zo'n hoog bedrag nodig is om de inwijdingen te laten slagen. Ik heb zelf lang moeten nadenken of ik het hier mee eens was of niet. Maar er bleken genoeg masters rond te lopen die dat waren geworden voor een veel lager bedrag en waarbij de inwijdingen prima werkten.

Ik kwam in contact met Nellie van de Werf, een master in Leiderdorp (tegenwoordig Zutphen) Het bleek dat zij de eerste en tweede graad bij dezelfde master had gedaan als ik maar ook voor de meestergraad naar een ander had gezocht vanwege het hoge bedrag. Bij haar heb ik toen de mastercursus gedaan. Naast het traditionele masterschap heb ik ook de tweede graad voor Golden Age Reiki. Dit systeem werkt met meer symbolen en geeft me daarmee in feite iets meer gereedschap in handen. Het is een prettige aanvulling op de traditionele tweede graad. Verder heb ik de opleiding tot aura- en chakrahealer en de opleiding tot Reader gedaan bij Trance Art in Den Haag.

Vanaf 2002 kwam er steeds meer informatie over de Japanse Reikitraditie naar het Westen. Omdat de Japanse visie mij erg aansprak, ging ik op zoek naar meer informatie. Via het internet leerde in Herman Peet uit Almere kennen. In eerste instantie spraken wij een keer af voor het uitwisselen van informatie. Echter bleek al snel dat Herman veel meer te bieden had dan ik en we besloten dat ik bij hem nog een keer de mastercursus zou doen. We hebben het maar een "Master Upgrade" genoemd. Sindsdien besteden we tijdens onze cursussen zowel aandacht aan de Westerse- als de Japanse Reikitraditie

Oke, en dan ben ik ook nog Sekhem/Seichim Master (Geleerd van de Canadese Master Rick Rivard toen deze in december 2003 in Nederland was) en Magnified Healing Master (geleerd van Irene.) Ik kan ook niet helpen dat het allemaal master en niet gewoon leraar heet. Hier geef ik geen cursussen in. Ook volgde ik een vierjarige opleiding intuïtieve ontwikkeling, aurahealer en reader. Hiervan maak ik regelmatig gebruik tijdens de cursussen en behandelingen.

Ik heb Irene leren kennen via het internet vlak voordat ze met reiki 1 begon. Ze heeft een iets andere reikistroming gevolgd dan ik maar ondanks dat blijken onze meningen meestal overeen te komen. Ik denk dat we er samen een goed voorbeeld van zijn dat mensen van verschillende stromingen elkaar niet in de haren hoeven te vliegen of verdeeld hoeven te raken over verschillende kampen. We vullen elkaar juist prima aan en daarom is het ook zo leuk om samen te werken.