Mawashi logo
Reikiavonden:

Wij organiseren regelmatig Reikiavonden. Deze staan ook open voor mensen die nog geen Reiki hebben maar er wel interesse in hebben. Kijk op de kalender voor data en opgave


Website deelnemers
Irene de Bruin
Petra Kennis

pIrene de Bruin Petra Kennis

Het verhaal van Irene

Voordat ik me met reiki bezig ging houden ben ik gaan zoeken op het internet naar mensen die me daar eens wat meer over konden vertellen. Reiki voelde voor mij als iets waarvan ik als kind al het bestaan van wist. Zeker toen ik er meer over te weten kwam. Het klonk alleen allemaal zo simpel. Petra reageerde op een bericht van mij dat ik op een forum had achtergelaten en zo kwamen we met elkaar in contact.

Al snel daarna deed ik de reiki 1 cursus bij een vrouw die woont in de buurt van Nijmegen. Ik ging mee met een vriendin hier uit de buurt. De cursus stelde naar mijn idee weinig voor. Toen ik op de stoel zat om de inwijding te ontvangen dacht ik: Geef ik hier nou mijn geld aan uit? En dacht daarna dus dat deze inwijding zeker mislukt moest zijn. Het tegendeel bleek. Op het moment dat ik mijn handen op de schouders van die vriendin van me legde, werden ze geweldig warm. Zo heet zelfs dat zij me vroeg op te houden.

Ook bij latere behandelingen van mensen bleek dat het werkte. Soms zelfs zo sterk, dat het mij zelf verbaasde (en nog verbaast!). Van Petra hoorde ik reiki 2 verhalen en iedereen die mij kent zou weten dat ik dat dan ook moest ervaren. Ik had een vrouw leren kennen hier bij mij in de buurt die reikimaster was. Annemieke Driessen uit Vught. Tussen ons klikte het. Dus wilde ik de volgende cursus bij haar doen. Weer merkte ik weinig tijdens de inwijding. Ik voelde me achteraf wel heel prettig. Maar of dit gelukt was? Dus maar weer mailen naar Petra en afgesproken dat ik haar een afstandsbehandeling zou sturen. Dat was spannend. Terwijl ik bezig was waren mijn katten me aan het plagen. Uiteraard moesten ze op dat moment op schoot en tussendoor heb ik de behandeling even gestaakt om mijn schatjes even op de gang te gooien. Ondanks hun gesodemieter was de behandeling echter gelukt! Nog diezelfde avond mailde Petra me precies wat ik thuis had gedaan, inclusief de onderbreking.

Toen was ik dus echt reikofiel! (Alleen nog niet zo erg als Petra...) Mijn hobby is nu dus reiki sturen. Moeder Aarde kan niet genoeg ontvangen! Daarbij is het steeds een fantastische ervaring. Het is ook leuk ermee te experimenteren. Van Petra hoorde ik mogelijkheden en van haar is de uitspraak: de enige grens is die van je eigen fantasie. Die heb ik ten harte genomen en ik ben nog niet uit geëxperimenteerd. De mastergraad heb ik ook bij Annemieke gedaan. Ik wilde dit moois ook aan anderen door kunnen geven.

Wij wilden eigenlijk al snel nadat we elkaar via internet hadden ontmoet samen cursussen gaan geven. Het klikte gewoon tussen ons. Het feit dat we een verschillende stroming hadden gevolgd maakte niets uit, dat was iets waar we pas op het laatste moment aan dachten. Het mooie van ons samen is dat we elkaar aan kunnen vullen en steeds weer van elkaar leren. Behalve reikimaster ben ik ook Magnified Healing Master-Teacher Eerste, Tweede en Derde Fase.