Mawashi logo
Reikiavonden:

Wij organiseren regelmatig Reikiavonden. Deze staan ook open voor mensen die nog geen Reiki hebben maar er wel interesse in hebben. Kijk op de kalender voor data en opgave


Website deelnemers
Irene de Bruin
Petra Kennis
pShoden Okuden Shinpiden

Reikiavonden

Reikiavonden

Reiki is een werkwoord. Hoe meer je er mee doet, des te meer het voor jou gaat doen. Daarom organiseren wij regelmatig Reikiavonden. Op deze avonden zijn zowel beoefenaars als geïnteresseerden welkom. Wij vinden het belangrijk dat mensen de kans hebben om eens een behandeling te ervaren voordat zij de cursus komen doen. Ook is het prettig om alvast kennis te maken en vragen te stellen aan mensen die al een tijdje met Reiki bezig zijn. Wij organiseren op elke derde vrijdag van de maand een oefenavond in Voorschoten.

Wat doen wij zoal tijdens een oefenavond:

Ervaringen uitwisselen: Op de oefenavond kun je andere cursisten ontmoeten en je ervaringen met hen delen. Ook komen er regelmatig mensen die de cursus ergens anders hebben gevolgd. Het is leuk om nieuwe dingen van elkaar te leren. 

Behandelen: Natuurlijk worden er tijdens de oefenavond behandelingen uitgewisseld. Het is helaas niet altijd mogelijk om iedereen elke oefenavond op de tafel te krijgen. Wij proberen echter zo goed mogelijk bij te houden wie er zijn geweest, zodat anderen tijdens een volgende avond aan de beurt komen. Verder gaan we er vanuit dat je tijdens het geven van een behandeling er tegelijk een ontvangt. In feite kom je dus altijd aan de beurt. 

Reiju initiaties: De Reiju kan gezien worden als een soort blessing. Usui gaf zijn studenten vroeger vrijwel wekelijks een initiatie i.p.v. de vier inwijdingen die nu voor Reiki 1 staan. Het regelmatig ontvangen van de Reiju kan helpen om je nog intenser met de energie te verbinden. Daarom geven wij deze regelmatig tijdens onze oefenavonden. De initiatie wordt altijd vooraf gegaan door de Hatsurei Ho, een meditatie die je zelf thuis dagelijks kunt doen voor je eigen ontwikkeling. 

De Mawashi kring: De kan natuurlijk niet uitblijven. We heten niet voor niets Reikicentrum "Mawashi." Tijdens deze meditatie wordt er een kring van energie gemaakt. Hierin kunnen personen geplaatst worden, waarvan wij weten dat deze graag een healing willen ontvangen. Het is dus in feite een gezamelijke afstandbehandeling en het leuke is dat ook mensen met Reiki 1 hier gewoon aan kunnen deelnemen.

Als je mee wilt doen aan een oefenavond, laat dit dan even weten via de mail of per telefoon. Voor deelname aan de oefendavond vragen we een bijdrage van 5 euro.